Video Cutter ingyenes Videóvágó program fő feladata, hogy hosszú videókat vágjunk fel kisebb filmrészletekre, illetve kisfilmeket fűzzünk össze egy filmmé. Támogatja az AVI, Divx, XviD, MPEG, WMV, ASF, RM, MOV, 3GP és MP4 fájlformátumokat is.

A Wondershare Video Studio szerkesztőprogram Windows-felhasználók számára készült, hogy segítségével bárki alkothasson akár hollywood-i stílusú filmeket bármilyen SD és HD videókból, háttérzenével és speciális effektekkel. Az eredmény akár egy mozdulattal feltölthető az internetre, de exportálhatjuk iPhone, iPad és iPod is. Holnap reggel kilenc óráig ingyenes a teljes verizó!

Az ingyenes FormatFactory szinte minden ismert zene és videó formátumot kezel!  Tehát a FormatFactory egy hang és videó konvertáló program, amely beépített kodek-modulok segítségével tökéletesen ellátja feladatát. A konvertálás típusának kiválasztása után (mobil, film, zene, kép, stb.) az Add File használatával tölthetjük be a fájlokat és még arra is van lehetőség, hogy teljes könyvtárat nyissunk meg.

Ha PDA-kon, telefonokon szeretnéd lejátszani filmjeidet ez az ingyenes konvertáló programmal, könnyedén átalakíthatod filmjeidet. Különféle beállításokat lehet alkalmazni (felbontás, hangerő, minőség, nézet …). Az opciókat szabadon változtathatod, de jobb minőségre állítva nagyobb lesz a mérete.

Ha nem  szeretnél a webről letöltött mindenféle formátumú videókhoz/filmekhez külön programokat beszerezni, (többek közt a webről letöltött filmek lehetnek: FLV, MOV, QT, 3GP és még ki tudja milyen formátumúak), akkor ezzel ingyenes videokonvertálóval MediaConverter átalakíthatjuk letöltött kedvenceinket szabványos AVI vagy WMV formátumra.

Ingyenes CD-ripper és mp3 konvertáló program. A Cdex szoftverrel egyszerűen audio CD-kről mp3-at készíthetünk. Több féle beállítási lehetősség van a minőségre is, nagyszerű, és ráadásul ingyenes is.

Ingyenesen letölthető a "WAV to MP3 Encoder 2.5" konvertáló program, amely egyszerűen és könnyen használható bárki számára.  A WAV to MP3 Encoder konvertáló programmal 40 különböző minőség közül választhatunk. Érdemes figyelni, hisz a telepítés során egy kis képrogram is telepűl gépünkre.

A Video Converterrel könnyedén konvertálhatunk videó fájlokat más videó fájl formátummá Pl. AVI -vá (DivX,XviD, MPEG-4)

Az Avidemux ingyenes videó szerkesztő szoftver a VirtualDub minden adottságával fel van vértezve, ezen túl tartalmaz minden beépített video codec-et ami a munkához szükséges.

AVI és MPEG filmek, mozifájlok szerkesztésére alkalmas program, amellyel az animációkon effekteket is alkalmazhatunk, újraméretezhetjük őket,
Az ingyenes magyar nyelvű programmal avi, DivX, vob, mpeg, vx, wmv filmeket alakíthatunk/konvertálhatunk át DVD formátumra és ezt közvetlen felírhatjuk DVD-re is.