A PicPick egy ingyenes grafikai, képszerkesztő program,amely sok extra kiegészítést is tartalmaz. A kis program telepítése egyszerű és könnyen használható. A grafikai program teljesen ingyenes otthoni használatra.

A Sweet Home 3D egy ingyenes lakástervező program, amely segít elhelyezni bútorait kétdimenziós alaprajz segítségével és háromdimenziós előnézeti lehetőséggel. Ez az  ingyenes lakástervező program magyarul, angolul, és még sok más nyelven, valamint az alábbi operációs rendszereken futtatható: Windows, Mac OS X 10.4 / 10.10, Linux és Solaris.

Ingyen letölthető Easy GIF Animátor program, amellyel egy kis ráfordított idővel gyönyörű animált képeket készíthetünk. Az Easy GIF Animator a világ legnépszerűbb animált GIF szerkesztője és a legjobb eszköz animált képek létrehozására, bannerek és a gombok létrehozására.

Photoshop nélkül is szerkeszthetjük képeinket. Ezzel az okos online képszerkesztő végtelen lehetőséget biztosít számunkra, a szokásos átméretezéstől, a képjavításokon át, egész a különböző effektekig, szinte minden szükséges alapművelet elvégezhető, és mindezt egy böngészőn keresztül.

Most ingyen letölthető az Easy GIF Animátor program legújabb verziója! Hogyan tudunk animációs képeket készíteni?  A .gif egy fájl formátum képek mentéséhez, olyan mint a jpg, de a gif esetében összefűzhetünk néhány képkockát és meghatározhatjuk, hogy milyen időközönként jelenjenek meg a képek, ezzel a mozgókép, illetve a mozi illúzióját keltjük.

Ma már nem kell azonnal fotóstúdióba rohannunk, ha szükségünk lenne egy igazolványképre. Elég, ha van egy jó nyomtatónk, hozzá megfelelő papírunk, ezt követően már csak egy igazolványkép-készítő programra van szükségünk. 

A Camtoprint ismeri a szabványos igazolványkép-formátumokat. Nekünk csak arra kell figyelni, hogy legyen egy megfelelő arcképünk.

Melyik programmal lehet elforgatni egy videót? Erre nekem is szükségem volt, így kerestem egy programot, letöltöttem és elforgattam a videót 90 fokkal. A program neve amivel el tudtam forgatni az a VirtualDub.

Ez a Képszerkesztő program "Cam2PC" a digitális képalkotók egyik kedvenc képszerkesztő és készítő program! A képek letöltése fényképező gépünktől, képek retusálása, majd akár a képek megosztása is egyszerű a cam2pc szoftverrel. Minden alapvető funkcióval ellátott képszerkesztő programról van szó, de aki ismeri a Photoshopot,

Az ingyenes képnézegető program (Photoscape) segítségével könnyen és gyorsan nézegethetjük képeinket, tudjuk azokat szerkeszteni. A program előnye, hogy akár egyszerre több képet is tudunk átméretezni stb.

Ez a rajzprogram ingyen letölthető, neve ProfiCAD. Ezzel a rajzprogrammal a gyorsan és egyszerűen rajzolhatod meg digitális tejzaidat. Annak ellenére, hogy nagyon könnyű megtanulni és használni, ez egy profi eszköz számos felhasználónak. Még a gyakorlatlan felhasználók jó minőségi tervrajzokat

Ha képszerkesztőről van, és profira vágyunk, akkor nem kérdés, hogy az Adobe Photoshop! A Photoshop évek óta a vezető képszerkesztő program, amelynek segítségével digitalizált képeinkből bármilyen csodát varázsolhatunk. Az Adobe termékek használata nem bonyolultabb mint egy átlagos programhasználat. A kezdő képszerkesztőktől a profikig egyaránt használható az Adobe Photoshop CS4.

Ezzel az ingyenesen letölthető képszerkesztő program segítségével egyszerűen gyorsan szerkesztketes fotóidat. A FotoMix sok effektussal rendelkezik, átalakíthatod, fekete-fehérré teheted, torzíthatot, áttetszővé teheted, régi fényképpé varázsolhatod stb.