Bármit is tanul, szükség van valamiféle irodai csomagra, amely hasonló a Microsoft Office -hoz - de a borsos árcédula nélkül. Ezek a legjobb ingyenes lehetőségek a Microsoft Office szoftver kiváltásához a diákok számára:

1. LibreOffice

Eszközök és funkciók nagy választéka.

Sok ingyenes irodai programcsomag létezik, de a Libre Office az egyik legjobb.

Teljesen ingyenesen letölthető, és kompatibilis a Microsoft összes főbb fájlformátumával.

Hat programból áll (Writer, Calc, Impress, Draw, Math és Base), amelyek nagyjából mindent kínálnak, amit a Word -től, a PowerPoint -tól és az Excel -től elvárhat (és még sok más!).

Ha Ön matematika vagy természettudományi hallgató, akkor a Draw, a Math és a Base vektoros diagramokhoz, matematikai számításokhoz és adatbázisokhoz készült, így valódi segítséget jelenthetnek a határidős szezonban.

A LibreOffice egy nyílt forráskódú projekt, vagyis önkéntesek vezetik, akik folyamatosan dolgoznak a szoftver fejlesztésén. Szenvedélyük a technológia és szoftver demokratizálása azáltal, hogy mindenki számára hozzáférhetővé teszi.

 

2. Microsoft Office Online

Hasonló a Microsoft Office-hoz.

Ha kemény Microsoft Office rajongó vagy, érdemes kipróbálni programjaik ingyenes online verzióit.

A Microsoft Office Online a ma már népszerű Office -alapkövek lecsupaszított változata - a Microsoft Word, a PowerPoint, az Excel, az Outlook, a OneNote és a Teams egyaránt elérhető.

Csak egy Microsoft -fiókra van szüksége (ami szintén ingyenes), és a programokat böngészőjével érheti el.

Nem fog hozzáférni az összes olyan funkcióhoz és funkcióhoz, amelyet a teljes Microsoft Office csomaggal kapna, de ha nem tudja megvásárolni a megvásárlásához szükséges 100 fontot, akkor ez egy nagyszerű alternatíva.

Ezenkívül automatikusan szinkronizálhatja munkáját a OneDrive-val, így elérhetővé válik otthon vagy egyetemen.

 

3. Polaris Office

Ha androidos telefonja van, lehet, hogy korábban már találkozott a Polaris Office alkalmazással, de elérhető iOS -on és teljes webes alkalmazásként is.

A várakozásoknak megfelelően kompatibilis az összes Microsoft Office fájlformátummal, és szinkronizálhatja a Google Drive-ra, a OneDrive-ra vagy a Dropbox-ra is, hogy praktikus útközben tárolhassa.

A három fő Polaris program a Word, a Sheet és a Slide (nincs díj, ha kitalálod, mit csinálnak).

A legalapvetőbb verziója ingyenes, de ha a teljes funkciókészletet szeretné (hirdetések nélkül), akkor előfizetést kell fizetnie. Például fel kell köhögnie ahhoz, hogy PDF formátumba exportálja a fájlt.

Ennek ellenére az ingyenes verzió 100 MB havi juttatást és 1 GB tárhelyet biztosít a meghajtón.

 

4. WPS Office

Egy másik Microsoft Office -replika, a WPS kínálja a tipikus Dokumentumok, Prezentációk és Táblázatok triót.

Vannak benne hirdetések (amelyek eltávolíthatók, ha prémiumot fizet), de rendkívül felhasználóbarát, és természetesen teljesen kompatibilis az összes MS Office fájllal.

Valójában van néhány lenyűgöző eszköze, mint például a PDF-fájlok ingyenes Word-dokumentummá konvertálása, amelyeket máshol nem talál könnyen. Ezenkívül az 1 GB ingyenes tárhely a meghajtóban szép plusz.

5. SoftMaker FreeOffice

Ahogy a neve is sugallja, a SoftMaker a Microsoft Office ingyenes alternatívájaként forgalmazza magát, és megpróbálja tükrözni az eredetit.

TextMaker, PlanMaker és Presentations szót kínál, minden programmal kompatibilis az MS Office fájlokkal.

Az alaptermék ingyenes, de fizetnie kell azért, hogy hozzáférjen az összes funkcióhoz, beleértve a szinonimaszótárt is, amely nagyon hasznos lehet, ha egy nap alatt szeretne esszét írni.

Könnyen használható (főleg, mert annyira hasonlít a Microsoft Office-hoz), de nem annyira fejlett, mint más MS-alternatívák, például a LibreOffice.