Ami a feldolgozási teljesítményt és az elérhető alkalmazásokat illeti - általában ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznek.

De ez nem jelenti azt, hogy ugyanazok az emberek nagyon különböző módon használják őket. A táblagépeket leginkább otthon vagy az irodában használják. Az okostelefonokat általában mindenhová hordozzák, mivel hordozhatóbbak, így könnyebben kézben tarthatják

 

táblagépeken sokkal könnyebben olvashatók és gépelhetők.

A tervek okostelefonon történő olvasása és áttekintése nagyobb kihívást jelent. Ezenkívül a hosszabb szövegrészek beírása nehezebb, mivel a képernyő és a billentyűzet kisebb.

Az okostelefonokkal sokkal könnyebb hívásokat kezdeményezni, általában jobb internetkapcsolattal rendelkeznek. A táblagépek nem tudnak SMS -eket fogadni, ezért kevésbé ideálisak a kommunikációhoz.

Mindkettő hatékony eszköz, de mélyedjünk el mindegyik előnye és hátránya között.

 


A tablett használatának előnyei

Jobb a hosszabb munkamenetekhez: A táblagépeket hosszabb órákra tervezték, így jobbak a hosszabb munkamenetekhez, mint az okostelefonok. Ami a projekt fotóinak és videóinak szerkesztését illeti, ez egy kiváló eszköz, mert a láthatóság sokkal jobb. Sok táblagép élettartama hosszabb, mint a legtöbb okostelefoné.

Olvasás és írás: A táblagépek könnyebben olvashatók és kölcsönhatásba lépnek a tartalommal. Ez különösen igaz a dokumentumok, vázlatok és rajzok megtekintésére. Egyszerűbb az interaktív weboldalak használata és a nagyméretű információk olvasása egy táblagépen. A tartalom olvasása és írása kényelmesebb.

Videohívás: A táblagépek könnyebbek a videokonferenciákhoz. Ha táblagépét az asztalra támasztja, professzionális hangulatú ügyfelekkel tud konferenciát tartani, mint az okostelefonját az arca előtt tartani.

A tablett használatának hátrányai:

Nincs szöveges üzenet: A táblagépek nem fogadhatnak SMS -eket és nem használhatják a WhatApp alkalmazást. Vannak olyan alkalmazások, amelyekkel csatlakoztathatja mobiltelefonját táblagépéhez, de önálló eszközként kevésbé ideálisak a kommunikációhoz.

Kényelmetlen hívás: Többek között olyan platformokon is kezdeményezhet hívásokat, mint a Skype és a Facebook Messenger, de a táblagép telefonként való tartása nehézkes és kínos. Használhatja a kihangosítót vagy a fülhallgatót, de ezek még mindig nem ideálisak.

Nehéz: Bár egy okostelefon könnyen becsúszik a zsebébe, szüksége van egy tokra, hogy magával vihesse táblagépét. Kevésbé kényelmesek a mozgáshoz, a létrák megmászásához és a túrázáshoz a munkahelyeken.

 


Okostelefon: előnyök és hátrányok

Praktikus: Az okostelefont kézben való használatra tervezték, és kényelmesen elfér a zsebében vagy az erszényében. Kis súlya, nagy tartóssága, kis mérete, hosszú akkumulátor-élettartama, valamint a hangutasítások és az egykezes használhatóság lehetősége ideális eszköz útközben.

Jobb kommunikációs eszköz: Ha sokat kell beszélnie a telefonján, vagy ha sok szöveget és azonnali üzeneteket fog küldeni, akkor az okostelefon jobb eszköz. Mivel mindig veled van, ideálisabb a hatékony kommunikációhoz.

Kamera: Ha sok fényképet kell készítenie a munkahelyéről, akkor a fényképezőgép könnyebben mutat és okostelefonnal fényképez. Általában az okostelefonok kamerái általában jobb minőségű képeket készítenek, mint a táblagépek, ugyanakkor sokkal könnyebben hordozhatók.

Az okostelefon használatának hátrányai

Nehéz olvasás és írás: Az okostelefon kis képernyője nehezebbé teszi az olvasást. Nem ideálisak dokumentumok megtekintéséhez vagy rajzoláshoz. Az apró billentyűzet nem ideális hosszú szövegrészek írásához. A tartalom olvasása és írása kevésbé kényelmes. Bár lehetséges a dokumentumok és vázlatok áttekintése, kevésbé előnyös a táblagépekkel szemben.