Az, hogy milyen eszközre van szüksége gyermekének az iskolába nehéz kérdés, de van megoldás. Az új év új tanévet is jelent, és sok gyereknek laptopra vagy táblagépre lesz szüksége a hátizsákjában, amikor visszamegy az osztályterembe. De honnan tudja, hogy melyik eszköz felel meg leginkább az igényeiknek?

Lehet, hogy kísértést érez, hogy kirohanjon, és alkut kössön, de először ellenőriznie kell az iskola követelményeit. De lehet, hogy közvetlenül fel kell vennie a kapcsolatot az iskolával, ha nem kapta meg az információkat.

A hagyományos laptopokat gyakran javasolják, de vannak alternatívák.

A kettő az egyben (2 az 1-ben) laptopok érintőképernyővel és visszahajtható vagy levehető billentyűzettel használhatók tabletként, ujjakkal vagy elektronikus tollal / ceruzával. Némelyik úgy néz ki, mint egy laptop.

 

Más hibrid eszközök, mint például a Microsoft Surface Go vagy a Samsung Galaxy Book2, Windows táblagépek levehető billentyűzet borítással (Surface eszközökhöz külön megvásárolhatók). Ez szuperkönnyűvé teszi őket, de drágák is lehetnek.

Más táblagépek, például az iPad, néha megfelelnek a követelményeknek, de érdeklődjenek az iskolában, ha megengedik. Előfordulhat, hogy fizikai billentyűzetfedelet vagy tartozékot is meg kell vásárolnia. Ha a diákoknak speciális eszköz alapú alkalmazásokat kell használniuk, akkor rendelkezésre kell állniuk egy iPad verziónak. Sok iskola azonban olyan webalapú programokat használ, mint a Google Suite (beleértve a Google Dokumentumokat és Táblázatokat), amelyek webböngészőn keresztül működnek. A nemrégiben megjelent iPadOS most asztali szintű webböngészőt használ, és képesnek kell lennie ezekre a felhőalapú programokra. Ha kétségei vannak, forduljon az iskolához.