Ez a Film lejátszó MPlaye for Windows több operációs rendszeren is fut (Windows, Linux stb). A filmlejátszó 192 videó és 85 audió kodeket tartalmaz, sok támogatott kimeneti vezérlővel.

Mivel a különböző médialejátszók megnehezítik helyzetünket, legyen az alapértelmezett beállítás a zene-és videó stream. A GOM Media Player számos fájlformátumot támogat és segített abban, hogy a legjobb hanzást és élvezetet nyújtsa.

Támogatott formátumok DAT, MPEG, DivX, XviD, WMV, ASF, AVI, MOV, továbbá FLV1 kodekek, AC3, OGG, MP4, és a H263. 

Audio lejátszó, konvertáló program - Spider PlayerEz a program egy kiváló hangszerkesztő, amelyben WAV, AIFF, AU, MP3, Ogg Vorbis, IRCAM fájlok szerkesztését, konvertálását végezhetjük el. A sávokat betöltve ( bármilyen formátum ) szerkeszthetjük, mixelhetjük, valamint effekteket adhatunk hozzá, illetve sebességüket és hang magasságukat is módosíthatjuk.

Zeneszerkesztő, hangfelvevő - Cooledit ProZeneszerkesztő, hangfelvevő - Cooledit Pro programmal minőségi zenéket szerkeszthetünk és komponálhatunk. Hangfelvételre is alkalmas. Több mint 20 DSP-effektet tud, bármilyen hangkártyával működik.

 A K-Lite Codec különösen ajánlott HD filmek (720p, 1080p) lejátszásához. Elmondható, hogy az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb kodekcsomag, melynek segítségével szinte az összes videóformátumot lejátszhatjuk számítógépünkön.

A Miro Videó Player ingyenes, nyílt forráskódú audió-és videó lejátszó eszköz. A Miro videó player rengeteg hasznos extrákkal rendelkezik, amelyek még élvezetesebbé teszik a filmézést vagy zenehallgatást. Ez a videó lejátszó szoftver a filmek lejátszását életszerűbbé és élvezetesebbé teszik.

Az ingyenes GOM Player multimédia-lejátszó beépített népszerű video- és audiokodekekkel működik. Támogatptt fájlformátumok: AVI, DAT, MPEG, DivX, XviD, WMV, ASF. Külön kodeket igénylő videókhoz a lejátszó megkeresi a megfelelőt a kodek-keresővel (Codec Finder) a megfelelő kodeket. A GOM Player képes nem teljes vagy sérült AVI-fájlok lejátszására is, viszont tuni kell, hogy a sérült részeket átugorja.

Az Apple médialejátszó alkalmazása, amely a QuickTime (.mov) állományok mellett több másik formátum kezelésére is képes, valamint képek (pl. Macintosh PCT) megjelenítésére is használható.