Platformok: PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X\S

A Citizen Sleeper egyfajta digitális társasjátéknak tekinthető, amely egy sci-fi disztópiában játszódik, amelyet a végstádiumú kapitalizmus és az ezzel járó burjánzó elembertelenedés sújt. Ez egy játék a munkáról és a halálról, ahol az egyetlen könnyelműséget a másokkal kialakított kapcsolataink jelentik – igen, az út során szerzett barátok, de közel sem olyan banálisak vagy nyilvánvalóak, mint amilyennek hangzik.

Megkérdőjelezi, mit jelent embernek lenni egy olyan rendszerben, amely eredendően alárendeli a személyiséget a vállalatoknak és a gazdagságnak, és valószínűleg nem lep meg, hogy a válaszok nem mindig a legoptimistábbak vagy a legfelemelőbbek.

Itt, a Paste-nál Cameron Kunzelman a „melankolikus realizmusát” a többi, a kapitalizmus dominanciájával szemben nagymértékben ellenséges, történetvezérelt játékok melletti trend részeként írta le, és azt visszhangozza, hogy lehetetlen komolyan gondolni erről a médiumról, az iparágról és nos. , a mai társadalom minden aspektusát anélkül, hogy megvitatnánk a személytelen gazdasági rendszert, amely az egészet mozgatja. Ez egy mámorító RPG, amely tiszteletben tartja az idejét és az intelligenciáját, és az idei év egyik kötelező játéka.