A beépített fájlkezelő mellett az iShredder Android rendelkezik egy Selective erasing funkcióval is. Ez különféle előre definiált műveletsorokat hajthat végre:

  • Felülírhatja a telefonon a szabad helyet, hogy ha van az adott területen visszaállítható fájl, akkor az végleg megsemmisüljön.
  • Biztonságosan törölheti rendszermappák (például Downloads) és alkalmazások cache tárolóinak tartalmát

Ezekkel pár mozdulat csupán, hogy minden, korábban hagyományos módon törölt adatot visszaállíthatatlanná tegyünk a telefonon. Érdemes persze nagyon csínján bánni a dologgal, hiszen ha így törlünk valamit (vagy írjuk felül a korábban törölt fájlok helyét), akkor azt nem fogjuk tudni sehogy visszaszerezni.

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a telefon eladása előtt nem csak manuálisan érdemes törölni mindent, hanem a rendszer saját visszaállítási funkciójával is gyári állapotba kell hozni a készüléket. Így a dokumentumok, fájlok, adatok mellett a felvett online fiókok (Gmail stb.), mentett jelszavak stb. is eltávolításra kerülnek a készülékről. A két módszer együtt már elég jó eséllyel megakadályozza, hogy a telefonról ne tudják visszaszerezni az adatainkat.