A Google folyamatosan azon van, hogy fejlessze a különböző alkalmazásait. A Google Lens sokéves múltra tekint vissza, de ahogy azt láthatjuk most is, még hatalmas potenciál van benne, szinte biztos, hogy a jövőben is sok érdekességet fog ebből kihozni a vállalat.

A szolgáltatás arra már régóta képes, hogy a kamerával megörökített képen felismerje a szöveges részeket, és ezeket ki is lehessen jelölni ugyanúgy, mintha egy digitális dokumentumról lenne szó. Viszont ezt most továbbgondolta a Google, és megoldotta azt, hogy a képen kijelölt szöveget néhány érintéssel el lehessen juttatni egy személyi számítógépre.

Az átvitelhez csak annyira van szükség, hogy a Chrome böngésző legújabb verziója fusson a célzott eszközön, és azonos Google profillal legyen bejelentkezve mind a kettő készüléken. A vállalat nem meglepő módon egy Chromebookon demonstrálta a dolgot, de elvileg menni fog ez például egy Windows 10-et futtató asztali számítógéppel is, lényegében nem számít az eszköz, csak biztosított legyen az aktuális Chrome.

Fontos, hogy ez nemcsak nyomtatott, hanem írott szövegekkel is működik, szóval a felhasználó pillanatok alatt digitalizálhat így közvetlenül a számítógépére korábban papírra vetett tartalmakat. Például egy tanár digitális másolatot készíthet a diákjai dolgozatáról, vagy hivatalos szinten bevihetőek a gépbe a kézzel megírt kérelmek.

Google Lens elérhető itt.