Az ingyenes videószerkesztő program egyszerű és kényelmes módja a videók szerkesztéséhez. Ráadásul a legtöbb ilyen egyszerűen használható.

Ha egy videóból ki kell venni a hanganyagot, vagy hozzá kell adnia a különböző hanganyagokat, vagy kivágnia a videó egyes részeit, vagy feliratozni szeretnéd, vagy össze szeretnéd illesztenie a videofájlokat, akkor jó helyen keresgélsz, hogy a megoldásodra választ kapj. 

1. OpenShot (Windows, Mac, and Linux)

 

Az OpenShot alkalmas a klipek átméretezéséhez, vágásához, rögzítéséhez és forgatásához, valamint mozgókép-hitelképesség görgetéséhez, képkerítéshez, idő-leképezéshez, hangkeveréshez és valós idejű előnézetekhez is jó.


2. VideoPad (Windows & Mac)

Egy másik videó-szerkesztő szoftver Windows és Mac esetében a VideoPad, az NCH Software-tól. 100 százalékosan ingyenes nem kereskedelmi felhasználáshoz. Támogatja a drag-and-drop funkciókat, a hatásokat, az átmeneteket, a 3D-s videószerkesztést, a szöveg- és feliratfedővényt, a videóstabilizációt, az egyszerű narrációt, a beépített hanghatásokat és a színszabályzást. Csak ajánlani tudom.

3. Freemake Video Converter (Windows)

A Freemake Video Converter 500+ formátumot képes kezelni: MP4, MP3, AVI, WMV, DVD, iPhone, Android, YouTube videók

Teljesen szabad. Nincs korlátozás és 93 millió felhasználó bizalmasan használja.

Könnyű szerkesztőprogram videóidat egyszerűen szerkesztheted, a fájlt számos más formátumba konvertálod, vagy akár a fájlokat közvetlenül lemezre írhatod.

4. VSDC Free Video Editor (Windows)

A VSDC egy ingyenes videószerkesztő eszköz, amely a Windows rendszerre telepíthető. Figyelem: ez a program egy kicsit nehéz használni. Azonban, ha ismerkedni szeretnél a programmal, és játszani a szerkesztővel, azt fogja találni, hogy ez nem is olyan ijesztő, mint az elején.

Van benne egy varázsló is, amely könnyebbé teheti a dolgokat. Néhány dolog, amit tehetünk, vonalakat, szövegeket és alakzatokat, valamint grafikonokat, animációkat, képeket, hangokat és feliratokat adhatunk hozzá. Ráadásul, mint bármelyik jó videószerkesztő program, a VSDC képes videofájlokat exportálni különböző formátumokba.